Joi, 2024-03-28, 8:43 PM
Bine aţi venit vizitator | RSS
Formularul pentru autentificare


Principală » 2011 » August » 4 » Acţiune de protest la Bălţi împotriva armatei ruse
1:00 PM
Acţiune de protest la Bălţi împotriva armatei ruse

Video preluat de pe Unimedia.mdhttp://unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=7709 (pentru fotografii)Pe site-ul respectiv vedeţi şi alte detalii, citez:----------
Poliţia municipală a încercat ieri, 5 octombrie, să stopeze acţiunea de protest a Partidului Liberal, privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Iniţial, în jurul orelor 09:00, poliţia a împânzit Piaţa Marii Adunări Naţionale şi a blocat trecerea automobilelor PL. Ulterior, simpatizanţii PL „au spart zidul, iar poliţiştii au făcut procese verbale tuturor şoferilor. Caravana celor 65 de maşini au colindat toate raioanele republicii şi au cerut retragerea armatei ruse din Republica Moldova. Seara, la orele 20:00, înarmată cu bâte şi cu căşti pe cap, poliţia a blocat automobilele şi simpatizanţii PL pentru a nu ajunge lângă ambasada Rusiei la Chişinău. În or. Bălţi, membrii PL au fost „agresaţi fizic de către un grup de persoane extremiste, iar liderul PL, Mihai Ghimpu, atenţionează că ar putea să fie arestat de către poliţie în aceste zile.

La orele 09:00, caravana automobilelor Partidului Liberal a ajuns la intrarea în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde a fost blocată de către poliţia municipală. Deşi primarul Dorin Chirtoacă a prezentat o dispoziţie, pe care comisarul Gumeniţă urma să o execute, poliţia nu s-a subordonat. După circa 20 de minute de îmbrânciri, simpatizanţii PL „au spart zidul, maşinile au trecut în piaţă, iar poliţiştii au făcut procese verbale tuturor şoferilor, inclusiv primarului general Dorin Chirtoacă.

După luările de cuvânt ale liderilor Partidului Liberal, cele 65 de automobile au plecat în toate regiunile Republicii Moldova.

Vice-preşedintele PL, Dorin Chirtoacă, a vizitat raioanele Anenii Noi, Căuşeni, Ştefan Vodă şi câteva dintre localităţile din apropiere. Majoritatea cetăţenilor, vorbitori ai limbii române, ruse, ucrainene şi găguze, au apreciat pozitiv apelul PL privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova şi au lăsat mesaje de susţinere pe panourile PL. Chirtoacă a întâlnit şi trei alaiuri de nunţi, cărora le-a urat casă de piatră şi le-a invitat să susţină mesajul de retragere a armatei ruse.

Într-un comunicat de presă al PL se menţionează că membrii formaţiunii, care au vizitat or. Bălţi, au fost „agresaţi fizic de către un grup de persoane extremiste, care au distrus pancartele şi drapelele PL, iar poliţia nu a intervenit în acest caz.

Vă invităm să urmăriţi un reportaj referitor la incidentul din or. Bălţi, realizat de către Pro TV Chişinău:
[video]

La orele 20:00, în preajma ambasadei Rusiei la Chişinău, cele 65 de maşini ale Partidului Liberal au fost blocate de către câteva zeci de poliţişti, înarmaţi cu bâte şi cu căşti pe cap.

Cei circa 250 300 de membri şi simpatizanţi ai Partidului Liberal au ţinut lumănâri aprinse în mâini şi au scandat „Afară armata rusă, „Putin Vova, ia-ţi armata din Moldova!, „Rusie, Basarabia nu-i colonie etc.

„Comuniştii au deportat cetăţenii noştri în Siberia, i-au aruncat în gropi cu var... Această armată rusă ne-a cotropit şi acum ne ţine în zona de influenţă a Rusiei. Ea ne-a răpit trecutul şi ne răpeşte inclusiv prezentul şi viitorul. Trebuie să cerem ca armata rusă să plece de pe teritoriul ţării, pentru că doar aşa ne vom putea integra în Uniunea Europeană, a subliniat Mihai Ghimpu. Liderul PL a mai atenţionat că e posibil să fie arestat de către poliţie.

„Guvernarea comunistă este disperată. Nu mai are metode civilizate cu care să lupte. Spre exemplu, pentru a opri maşina mea au spart o roată. Mesajul nostru trebuie promovat în toate raioanele republicii, iar în 2009 să realizăm schimbarea conducerii Republicii Moldova, de care avem cu toţii nevoie, a declarat Dorin Chirtoacă, vice-preşedintele PL.

Amintim că pe teritoriul regiunii transnistrene există un depozit de armament la Colbasna, care conţine circa 20 000 tone de arme şi muniţie, rămase de pe timpul Uniunii Sovietice, inclusiv 500 de militari ruşi, care au statut de trupe de menţinere a păcii.
----------

Până când vor mai dura toate acestea??? Până când vor mai suferi fraţii noştri de dincolo de Prut???
Vizualizări: 669 | Adăugat de: Bogdan | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Căutare

Sondajul nostru
Ce parere ai despre emedia-zone ?
Total răspunsuri: 650

Inregistrati online


Statistici
Conectati : 1
Oaspeti : 1
Inregistrati : 0

publicitate online
Copyright eMz "eMediaZone Prietenul tau pe Net" © 2024 : vizitator