Joi, 2024-03-28, 9:48 AM
Bine aţi venit vizitator | RSS
Formularul pentru autentificare


Principală » Arhiva intrărilor

Traian Băsescu se află în vizită în SUA, unde marţi, la ora 12.15 (19.15 ora României), va fi semnat acordul care permite amplasarea şi operarea în ţara noastră a unui sistem antirachetă american terestru, cu rachete SM-3.


Este prima vizită a lui Traian Băsescu la Washinton în mandatul lui Obama. Cei doi şefi de stat s-au mai întâlnit cu prilejul unor evenimente internaţionale, în special ale NATO, la care au participat mai mulţi lideri politici din Europa.

România a fost un partener necondiţionat al Statelor Unite, după atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001. Intrarea în NATO în 2004 a întărit această legătură care a culminat cu deschiderea pentru trup ... Detalii... »

Views: 713 | Added by: Bogdan | Date: 2011-09-13 | Comments (0)

Jurnaliştii de la National Geographic au publicat, în ediţia online, o serie de fotografii care au făcut senzaţie pe reţele de socializare şi au reuşit să adune pe Facebook câteva mii de like-uri.


Apus de soare în Alberta, Canada



Mai multe antilope se deplasează prin Parcul Naţional Liuwa, din Zambia

... Detalii... »

Views: 699 | Added by: Bogdan | Date: 2011-09-13 | Comments (0)

Atentatele din 11 septembrie,oră cu oră




Atentatele de la 11 septembrie 2001 au fost comise de 19 terorişti din reţeaua Al-Qaida, care au deturnat patru avioane, lovind turnurile World Trade Center din New York şi clădirea Pentagonului, situată în apropiere de Washington. Al patrulea s-a prăbuşit înainte de a atinge ţinta – Capitoliul sau Casa Albă.

05.45 (12.45 ora României) Liderul reţelei teroriste, Mohammed Atta, şi un alt membru al echipei de atacatori, Abdulaziz al-Omari, trec prin sistemul de securitate de la Aeroportul Internaţional Portland (Maine) unde se îmb ... Detalii... »

Views: 704 | Added by: Bogdan | Date: 2011-09-13 | Comments (0)


12 septembrie este a 255-a zi a calendarului gregorian.


490 î.Hr.: Victoria grecilor asupra perșilor în Bătălia de la Marathon, spusa atenienilor îngrijorați de un sol care a alergat aproape 42 de kilometri și a căzut răpus de oboseală după ce a anunțat victoria. Jertfa lui, dar și strălucita victorie împotriva lui Darius I ( 522-486 I.Hr.), care stăpânea un imperiu de cca. 5 milioane de kilometri pătrați- cea mai de seamă forță politico-militară a Orientului Apropiat, se află la originea celei mai grele și spectaculoasee probe atletice de la Olimpiade –MARATONUL.

1659: Oastea Țării Românești condusă de Mihnea al III-lea Radu, reluând programul politic a lui Mihai Viteazul, cucerește Giurgiul și Brăila. Începe răscoala anti ... Detalii... »
Views: 686 | Added by: Bogdan | Date: 2011-09-13 | Comments (0)


13 septembrie este a 256-a zi a calendarului gregorian.


533: În bătălia de la Ad Decimum, lângă Cartagina, generalul bizantin Belizarie îl învinge pe regele vandal Gelimer și începe recucerirea Africii de nord-vest de către Imperiul Roman de Răsărit.

1724: Sfințirea Mănăstirii Văcărești, ctitorie a familiei Mavrocordat, cel mai valoros ansamblu arhitectonic în stil brâncovenesc, cea mai mare mânăstire din Balcani; ca urmare a activității de "sistematizare teritorială urbană și rurală” inițiată în 1974, prin Legea nr.58, în decembrie 1984, întregul ansamblu al Mănăstirii Văcărești a fost dărâmat.

1745: A fost elaborat primul "Atlas geografic al Rusiei” – prima culegere de hărți ale întregului teritoriu rusesc pe timpu ... Detalii... »
Views: 614 | Added by: Bogdan | Date: 2011-09-13 | Comments (0)

Mărturiile a 50 de supravieţuitori ai experimentului Piteşti vor fi strânse într-un documentar despre „o cumplită barbarie a lumii contemporane".


Despre fenomenul Piteşti s-a scris şi s-a vorbit mult şi întotdeauna epuizându-se sinonimele pentru „cutremurător", „diabolic", „oroare", „tortură": schema de generare a „omului nou" concepută în închisoare, în 1949, întrece în inventivitate malefică torturile Evului Mediu. Românii ştiu însă prea puţin din ce s-a petrecut cu adevărat acolo, crede regizorul Sorin Ilieşiu, care i-a adunat pe 50 dintre ultimii supravieţuitori ai „reeducării" comuniste într-un documentar ce se anunţă cutremurător: „Genocidul sufletelor".

„Va fi un film despre «cea mai cumplită barbarie a lumii contemporane », aşa cum a fost considerat experimentul Piteşti de celebrul scriitor Alexandr Soljeniţân. Nu există cuvinte pentru a descrie cu adevărat tot ceea ce au îndurat aceşti tineri anticomunişti, în jur de 2.000, majoritatea fiind studenţi ... Detalii... »

Views: 806 | Added by: Bogdan | Date: 2011-09-13 | Comments (0)



Un austriac de 80 de ani este acuzat ca si-ar fi abuzat sexual cele doua fiice bolnave mintal timp de 40 de ani. Barbatul si-ar fi violat cele doua fiice din 1970 si pana in luna mai a acestui an.


Situatia a fost descoperita dupa ce fiica cea mare si-a respins tatal cand acesta a vrut sa o violeze, doborandu-l la pamant. Incapabil sa se ridice, barbatul a fost gasit doua zile mai tarziu de catre o asistenta sociala care venea regulat la domiciliul batranului.

Barbatul a fost transportat la spital pentru ingrijiri medicale, iar de acum va sta intr-un azil de batrani.
Views: 652 | Added by: Bogdan | Date: 2011-09-11 | Comments (0)




Doi copii de etnie roma s-au casatorit la frageda varsta de 8 ani. Familiile lor au organizat, in Galati, o nunta cu sute de invitati, unde copiii au primit daruri de peste 100.000 de euro.


Nunta a avut loc pe doua strazi din localitatea Ivesti, judetul Galati. Mireasa are doar 7 ani jumatate, iar baiatul a depasit cu putin varsta de 8 ani. Cadoul primit de familia fetei a fost de 200 de galbeni, acestia avand o valoare de peste 400.000 de lei.

Multi dintre invitati au venit inarmati cu cutite. In total au fost 200 de nuntasi. Acestia au fost paziti de doua firme de protectie si paza.

Protectia Copilului Galati a fost sesizata in acest caz, la fel si Inspectoratul Judeţean de Politie. Casatoriile la varste fragede intre romi sunt o obisnuinta, iar de cele mai multe ori parintii copiilor ... Detalii... »
Views: 663 | Added by: Bogdan | Date: 2011-09-11 | Comments (0)




Peste 450 de soldati antrenati pentru a asigura paza reginei Marii Britanii au fost condamnati pentru infractiuni care merg de la furt si tentativa de viol pana la posesie de droguri si dezertare.


In total, 465 de membri ai trupelor din Household Division au comis in ultimii patru ani un total de 685 de infractiuni, iar 102 au fost incarcerati in inchisori civile sau militare, potrivit informatiilor date publicitatii de Ministerul britanic al Apararii. Intre cei 465 de condamnati se afla si camarazi ai printului Harry din Regimentul Blues and Royals.

Astfel, au fost comise 337 de atacuri violente, inclusiv cu intentie, 52 de furturi sau fraude, 56 de infractiuni legate de consumul de alcool si droguri, 54 de distrugeri si 117 infractiuni la regimul rutier. Household Division este alcatuita din ... Detalii... »
Views: 617 | Added by: Bogdan | Date: 2011-09-11 | Comments (0)




O doctorita din Brazilia a gasit o metoda inedita pentru a scapa de hoti. Femeia a decis sa isi apere proprietate montand pe gardul din fata casei mai multe ace infectate cu HIV. Ideea nu a fost pe placul autoritatilor iar acum femeia risca sa isi piarda dreptul de libera practica.


Femeia a luat mai multe ace infectate cu virusul HIV de la spitalul in care lucreaza, si le-a montat apoi in varful gardului.

A lipit, apoi, un afis pe gard, prin care ii anunta pe cei care se gandesc sa incerce sa ii sara gardul, ca risca sa se infecteze cu unul dintre cele mai periculoase virusuri din lume.

Femeia, care a dorit sa isi pastreze anonimatul, sustine ca a recurs la acesta metoda dupa ce, in trecut, a fost jefuita de doua ori.

Primii care au sesizat pericolul reprezentat de acele infectat ... Detalii... »
Views: 653 | Added by: Bogdan | Date: 2011-09-11 | Comments (1)

« 1 2 3 4 5 ... 7 8 »
Căutare

Sondajul nostru
Ce parere ai despre emedia-zone ?
Total răspunsuri: 650

Inregistrati online


Statistici
Conectati : 1
Oaspeti : 1
Inregistrati : 0

publicitate online
Copyright eMz "eMediaZone Prietenul tau pe Net" © 2024 : vizitator